Gosedjur

Gosedjur kan vara barnens favorit men kan lika gärna finnas i hobbyrummet som samlarobjekt med dina favoritkaraktärer. Vi har ett brett sortiment av gosedjur i många olika storlekar, färger och utföranden såsom till exempel Pokemon, Super Mario och Svampbob Fyrkant.

Rea!

Gosedjur av välkända karaktärer

Ett gosedjur, mjukisdjur eller kramdjur tillverkas vanligen i tyg och görs för att efterlikna till exempel ett djur eller en karaktär från film eller tv-spel. I andra fall kan gosedjur inspirera och skapa tv-serier. Tillverknings materialet innefattar inte bara tyg utan görs i många olika material och stoppas sedan. Det finns också många olika färger, mönster, storlekar och former att välja på. Traditionella nallebjörnen är en klassiker men med tidens gång har det även blivit allt vanligare att gosedjur tillverkas för att öka intresset kring en film, serie eller ett tv-spel likt en actionfigur till exempel. Detta gör att marknaden kring filmen breder ut sig och fungerar till viss del som marknadsföring riktad till barn i de mindre målgrupperna, och på så sätt locka fler i den mindre målgruppen.

Leksak eller samlarobjekt?

Gosedjur har funnits med oss länge och vi har nog alla ett minne från vår favoritnalle som vi hade vid sidan om oss i sängen eller tog fram för att känna trygghet eller tröst när vi var mindre. Med tidens gång har det blivit allt vanligare att även äldre personer konsumerar gosedjur och har de som samlarobjekt från deras favoritfilm eller favoritserie. Populära märken är bland annat Harry Potter och Super Mario. Det är vanligt att företag som till exempel Nintendo tillverkar gosedjur för att marknadsföra ett visst tv-spel eller en specifik karaktär på samma sätt som de även tillverkar t-shirts och andra sorters figurer. Likt en actionfigurer, fungerar den även till barn men också som samlarobjekt till de äldre målgrupperna.