Visar alla 8 resultat

Nintendo (NES) konsol & spel

Nintendo Entertainment System (NES), den första konsolen från det Japanska tv-spelsföretaget anses av många som en klassiker. Hos oss kan du hitta ett brett utbud av Nintendo NES spel i varierande prisklasser. Perfekt för dig som vill spela de legendariska TV-spelen från 80- och 90-talet.


Det Japanska företagets första spelkonsol

Nintendo NES, även kallad Nintendo 8-bit släpptes i Japan 1983 och kom till Sverige 1986. Här föddes många av de populära karaktärerna som finns kvar än idag, såsom Donkey Kong, Super Mario och Zelda. Nintendo 8-bit slutade tillverkas 1995 till följd av att den mer kraftfulla Super Nintendo hade tagit över en allt större del av försäljningen. Med tidens gång har maskinen blivit mycket populär och har idag fått kultstatus av såväl samlare som nostalgiker. Även om det inte har utgivits några licensierade spel till konsolen på många år så har det släppts en del “hemmagjorda” spel däribland det svenskutvecklade Alwas Awakening.

Mini-version av konsolen

Så sent som 2016 släpptes Nintendo 8-bit igen, denna gången i miniformat. Storleken är inte det enda som skiljer denna nya utgåva från den gamla, denna gången finns 30 blandade spel redan förinstallerade som till exempel Pac-Man, Kirby’s Adventure och Metroid. Äldre tv-spel är inte kända för att vara enkla att ta sig igenom men med denna nya utgåva av konsolen kan du spara upp till 4 gånger per spel vilket kan underlätta mycket. Konsolen släpptes i 2,3 miljoner exemplar vid första lanseringen och sålde slut nästan omedelbart vilket resulterade i att fler tillverkades trots att det inte fanns några planer på det från början.

Köp Nintendo 8-bit hos Spelgruvan

Hos oss hittar ni spel, konsoler och tillbehör. Vi har de äldre versionerna av konsolen och kassetterna men även den nya mini-versionen. En bra sak att veta innan ni lägger en beställning är att varken de gamla kassetterna eller kontrollerna fungerar ihop med mini-konsolen.