Nintendo (NES) konsol

Nintendo Entertainment System (NES), den första konsolen från det Japanska tv-spelsföretaget anses av många som en klassiker. Hos oss kan du hitta ett brett utbud av Nintendo NES spel i varierande prisklasser. Perfekt för dig som vill spela de legendariska TV-spelen från 80- och 90-talet.

Ny
Ny
Ny

Nintendo (NES) Konsol

NES Mini Nintendo Classic Mini

1499,00kr inkl. moms.

Nintendos marsch in i de svenska hemmen

I början av 80-talet var tv-spel en ganska ny grej och företaget Atari var störst på marknaden. Till följd av tv-spels kraschen 1983 blev framgångssagan Atari en kort historia och tv-spelsbranschen hade ingen framtid menade experterna. Det sägs att det var tv-spelet ET The Extra Terrestrial som fick Atari att gå i graven och marknaden att dö ut helt. 1986 släpptes Nintendo 8-bit i Sverige och blev en omedelbar succe som än idag har en speciell plats i många svenskars hjärtan och har uppnått en form av kultstatus inom retrospel. Konsolen har bland annat utsetts till årets leksak på 1980-talet. Nintendo 8-bit konsolen gjorde att marknaden återhämtade sig tack vare dess popularitet och har gjort att tv-spelsmarknaden har växt sig så stark som den är idag. På 1990-talet ersattes konsolen av dess efterträdare Super Nintendo. Totalt har Nintendos 8-bit konsol sålt i över 60 miljoner exemplar världen över.

Ny mini-version

Till följd av konsolens ökade popularitet genom åren så har Nintendo släppt en ny version som kallas NES Classic Mini. Det som skiljer denna nya version från den gamla är framförallt storleken - Mini Versionen får plats i handen! Dessutom har den 30 inbyggda spel och tillåter att spelaren kan spara ett spel när som helst upp till 4 gånger per spel. Denna nya version som släpptes för första gången 2016 blev omåttligt populär och sålde slut nästan direkt vilket fick Nintendo att släppa ännu några partier.

Köp begagnad Nintendo 8-bit Konsol

Hos oss har du möjlighet att köpa flera olika Nintendo 8-bit konsoler med tillhörande spelpaket. Är du lite moderna av dig kan du istället välja den nya mindre versionen med förinstallerade spel. Du kan även komplettera din Nintendo 8-bit konsol med spel, tillbehör och handkontroller.