Super Nintendo (SNES) Konsol

När Nintendo lanserade sin första konsol, NES, blev den en stor succé världen över. Efter bara några år kom nästa stora konsol, Super Nintendo Entertainment System (SNES). Hos oss på Spelgruvan kan du hitta spel, konsoler och tillbehör till Super Nintendo (SNES)

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


SNES - Super Nintendo Entertainment System

Några år efter att Nintendo hade släppt sin första konsol så släppte företaget SEGA - Nintendos dåvarande största konkurrent - sina andra konsol SEGA Mega Drive som använde sig av en 16-bitars processor. Därav släppte Nintendo sin andra konsol Super Nintendo eller SNES som den också kallas i Japan 1990 och 1992 kom den till Sverige. Här i Sverige var det vanligt att spelet Super Mario World såldes tillsammans med konsolen. SNES använde sig av en banbrytande teknik som var unik för sin tid som nuvarande konsoler använder sig av än idag. När konsolen först släpptes fick den många att häpna eftersom grafiken och ljudet var mycket bättre än dess företrädare. Däremot lärde sig utvecklarna att utveckla grafiken och ljuden i spelet till max först mot slutet av produktionen. Donkey Kong Country och Doom är exempel på senare spel som utnyttjar konsolens prestanda till max

Nysläppt miniversion

Efter framgången med NES Classic Mini släpptes ett år senare SNES Classic Mini som precis som den förstnämnda var en nyutgåva av original konsolen men i miniformat vilket gör att konsolen får plats i handen. SNES Classic Mini har precis som föregångaren förinstallerade spel men denna gången är det 21 istället för 30. Original Kassetter är ej kompatibla med den nya versionen utan det fungerar endast att spela de inbyggda spelen. Ett av de 21 spelen som medföljer med konsolen är Star Fox 2 - ett spel som aldrig tidigare blivit släppt i Europa.

Köp Super Nintendo Konsol hos Spelgruvan

I vårt sortiment har du möjlighet att hitta många olika SNES konsoler, vissa färdiga konsolpaket med spel men även den nya mini-versionen med inbyggda spel om du vill hitta en färdig konsol utan att behöva leta efter spel vid sidan om.