Super Nintendo (SNES) Tillbehör

När Nintendo lanserade sin första konsol, NES, blev den en stor succé världen över. Efter bara några år kom nästa stora konsol, Super Nintendo Entertainment System (SNES). Hos oss på Spelgruvan kan du hitta spel, konsoler och tillbehör till Super Nintendo (SNES)

Ny

Super Nintendo (SNES) Tillbehör

Super Game Boy Adapter Super Nintendo SNES

189,00kr inkl. moms.
Ny

Super Nintendo (SNES) Tillbehör

SNES Kontroll Original Super Nintendo Handkontroll

299,00kr inkl. moms.

Super Nintendo (SNES) Tillbehör

SNES Kontroll Super Nintendo Handkontroll

49,00kr inkl. moms.

Handkontrollen

Handkontrollen till SNES är något mer utvecklad än till föregångaren. Formen på kontrollen är rund på sidorna istället för den rektangulära formen för att ligga bättre i handen på spelaren. Handkontrollen har också fler knappar. Y och X är 2 kompletterade knappar som inte finns på den äldre NES kontrollen vilket gör att det finns 4 knappar längst till höger på kontrollen istället för 2. Y och X är inte de enda knapparna som är nya på kontrollen, det finns även L och R som är knappar som sitter på baksidan av kontrollen som spelaren kan nå med hjälp av pekfingrarna. De sistnämnda används ofta för att scrolla skärmen till höger med R och vänster med L i plattformsspel.

Tillbehör

Vill man slippa den lilla mörka skärmen på gameboy så går det utmärkt att spela sina gameboy-spel direkt på SNES med hjälp av tillbehöret Super Gameboy. Tillbehöret släpptes 1994 och kom senare i en nyare version. Adaptern sätts i SNES konsolen där vanligen kassetten sätts i och Gameboy-spelet sätts ovanpå i adaptern. Utöver Super Gameboy kom det en rad andra originaltillbehör till SNES. En av de andra tillbehören som släpptes var Super Scope som var en efterföljare till Zapper pistolen från NES som används till en rad spel. Detta jättelika gevär är mer lik en bazooka en pistol och har ett inbyggt sikte. Detta gevär ansluts med hjälp av en IR-mottagare och drivs med 6st AA-batterier vilket gör den trådlös. Satellaview, SNES mus och Super Multi Tap är övriga originaltillbehör som släpptes till SNES. Satellaview var ett modem som endast släpptes i Japan till Super Famicom. SNES-musen är en mus som användes till bland annat Mario Paint. Musen är mindre än en typisk datormus i Europa eftersom asiater generellt har mindre händer. Det sistnämnda tillbehöret Super Multi Tap är en adapter som gör det möjligt att spela upp till 4 spelare samtidigt och är kompatibelt med bland annat Bomberman.