Spelkort behöver inte bara innefatta Skitgubbe eller Finns i Sjön. Kör en runda Poker när det är fest eller tävla mot varandra i klassiska UNO på familjekvällen.

Vi har många olika kortspel som kan få dig att rodna av skam till att skratta rakt ut. Kortspel går snabbt att plocka fram och är enkla att sätta sig in i men kan vara desto svårare att lägga ifrån sig!


Hur ser en kortlek ut?

I en vanlig kortlek finns totalt 52 olika spelkort kort uppdelade på 4 olika grupper: ruter, spader, klöver och hjärter. Det finns alltså 13 olika kort av varje grupp: 2-10, knekt, dam kung och ess, 2 är det lägsta kortet och ess är det högsta. Det finns även jokrar med i varje kortlek men de används oftast inte i traditionella kortspel.

Vart kan man köpa spelkort?

Hos oss på Spelgruvan hittar du ett brett sortiment av olika kortspel. Vi har kortspel som passar alla åldrar och intresse, från klassiker som UNO till nyare kortspel om du vill prova något nytt. Hitta det du söker hos oss eller upptäck något du inte visste att du behövde!

Vilka kortspel finns det?

En kortlek är en simpel förpackning med 52 olika spelkort som ofta används för olika kortspel mellan vanligen 2 personer. Nedan listar vi 3 klassiska kortspel.

Skitgubbe

Den största klassikern kallas som många säkert känner till Skitgubbe. Kort och gott består spelet av 2 olika omgångar. Den första omgången samlar spelarna på sig kort som sedan används i den andra rundan. I den andra omgången försöker man tvärtom att bli av med spelkorten man samlar på sig. Den som har sina kort kvar sist förlorar och blir Skitgubbe. Detta kortspel går snabbt att spela och 2-4 spelare kan vara med.

UNO

UNO är ett kortspel som inte använder sig av den klassiska kortleken, vill man spela detta måste man använda sig av en speciell UNO-kortlek som innehåller en del specialkort som till exempel vänd håll. Reglerna är enkla. Målet med kortspelet är att bli av med alla spelkort på handen men spelaren måste komma ihåg att skrika ordet UNO för att undvika att ta upp extra kort. Kortspelet rekommenderas från 7 års ålder och går snabbt att spela. 2-10 personer kan vara med och spela.

Finns i sjön

Finns i sjön är ännu ett klassiskt kortspel med enkla regler. Varje spelare har 7 slumpvis spelkort på handen och resten ligger i mitten med baksidan upp som bildar sjön. För att vinna behöver spelaren bli av med alla sina spelkort genom att fråga de andra spelarna efter kort - har man 4 kort av samma valör lägger man bort de och dem bildar en kvartett, till exempel 4 dam. Speltiden är kort på detta kortspel och 2-4 spelare kan vara med.

Köp dina spelkort hos Spelgruvan!

Hos oss på Spelgruvan hittar du ett brett sortiment av olika spelkort. Vi har klassiska kortlekar med film, spel och musiktema till nyare utgåvor som card scramble med bland annat Svampbob Fyrkant. De flesta av våra spelkort går fort att spela och passar alla åldrar och grupper. Handla hos oss och få snabb leverans, unikt utbud och 14 dagars ångerrätt!